Volumul cifrei de afaceri din retail a crescut în luna iulie cu 9,6%

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  atât ca serie brută cu 9,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparând aceleaşi perioade, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 5,8%, iar vânzările de produse nealimentare cu 4,0%.

În luna iulie 2015, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2015, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2014 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv 5,5%.

Sursa: Retail-FMCG.ro