Ritm susținut pentru acțiunile membrilor AMRCR de susținere a luptei contra efectelor pandemiei de COVID-19

București, 8 mai 2020. Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) au continuat proiectele inițiate și derulate în această perioadă pentru a susține lupta contra noului coronavirus. Acțiunile sunt menite să vină în sprijinul autorităţilor şi cadrelor medicale din prima linie, al producătorilor români şi al altor categorii vulnerabile.

Mai jos vă prezentăm acţiunile de sprijin desfășurate recent de către membrii AMRCR:

Sprijin prin Banca pentru Alimente pentru persoanele aflate în dificultate

PENNY continuă eforturile de susținere a persoanelor aflate în dificultate prin distribuția de produse alimentare și de igienă celor care au cea mai mare nevoie de ele. În calitate de partener al Băncii pentru Alimente, PENNY a contribuit la asigurarea produselor necesare acoperirii nevoilor de bază pentru peste 200 de familii din București, Ploiești, Buzău, urmând ca alte 150 de familii din Arad, Oradea, Timișoara, Lugoj să beneficieze de acestea. Astfel, produse în valoare de peste 50.000 euro sunt puse la dispoziția rețelei Băncii pentru Alimente pentru a distribui cele necesare traiului zilnic persoanelor cu dizabilități și din medii defavorizate.

În calitate de partener al Băncii pentru Alimente, care funcționează după principiile Federației Europene a Băncilor pentru Alimente, PENNY contribuie la susținerea persoanelor din comunitățile dezavantajate aflate în dificultate în această perioadă. Astfel, produsele ajung la familiile care se află în grija asociațiilor „Ridică-te și umblă!“, Down Plus București Asociația și Asociația Distroficilor Muscular din România, membre ale Consiliului Național al Dizabilității din România, dar și a altor organizații care ajută persoanele cu dizabilități: Motivation, Alternativa 2003, NANE, Organizația Suedeză, CONIL, Joubile etc.

Finanțare pentru un robot de dezinfecție ce va fi donat Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava

KAUFLAND România continuă să fie alături de cadrele medicale din unitățile spitalicești unde sunt tratați pacienți cu coronavirus. În cadrul acestor acțiuni, KAUFLAND finanțează producția unui robot de dezinfecție cu ajutorul radiației UV-C realizat de laboratorul de cercetare și dezvoltare Modulab din București, care va fi donat către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Din punct de vedere tehnic, robotul MUV este un sterilizator mobil care omoară bacterii și virusuri printr-o tehnologie folosită deja pe plan mondial – iradierea germicidă prin ultraviolet.

Radiația UV-C este cea mai eficientă metodă de neutralizare diferitelor tipuri de microorganisme patogene, fiind eficientă și împotriva virusului COVID-19. Robotul MUV Smart creat de Modulab are o putere mare de sterilizare, nu expune operatorii umani și poate naviga spații complexe evitând coliziunile, poate detecta prezența oamenilor pentru a-și dezactiva lămpile și poate fi supravegheat și controlat de la distanță, cu ajutorul unei aplicații Android.

A doua unitate de suport medical, predată autorităților locale din Cluj

AUCHAN, cu sprijinul autorităților locale din Cluj și a mediului de afaceri, a finalizat săptămâna aceasta amenajarea Unității de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă. Pentru Auchan, aceasta este cea de-a doua unitate de suport medical predată autorităților locale, după ce, la finalul lunii aprilie, împreună cu Leroy Merlin, a inițiat organizarea unui centru similar și în Capitală.

În cele două săptămâni de la inițierea proiectului de la Cluj, peste 40 de companii și ONG-uri au răspuns apelului de implicare și au oferit produse, servicii, forță de muncă sau sprijin material pentru a echipa centrul de spitalizare în cel mai scurt timp. Datorită eforturilor acestora, spațiul acomodează în prezent 358 de paturi, zone de luat masa pentru cadre medicale și zonă de tratament.

Unitatea de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă a fost predată autorităților locale miercuri, 6 mai, în cadrul unui eveniment oficial în prezența domnului Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, domnului primar Emil Boc, domnului inspector șef,  general de brigadă – ISU,  Ion Moldovan și domnului doctor epidemiolog Alexandru Coman, reprezentant al DSP Cluj. Logistica pusă la dispoziție în Unitatea de Suport Medical Cluj Sala Polivalentă va rămâne în proprietatea ISU Cluj.

Prânz livrat zilnic cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, unul dintre județele cele mai afectate de pandemie, nu prea are timp să se gândească la mâncare. În lupta zilnică pentru viață rareori este loc pentru un prânz adevărat. Pentru că și salvatorii noștri au nevoie de noi, ONG-ul Dăruiește Aripi, voluntarii din echipa hipermarketului CORA Brătianu din Constanța, și compania Black Cab le-au livrat zilnic, la spital, prânzul cald. Acțiunea s-a derulat toată luna aprilie.

Alimente pentru veteranii de război și văduvele acestora oferite de Mega Image

Mega Image continuă implicarea în comunitățile care au cea mai mare nevoie în această perioadă, persoanele în vârstă, expuse unui risc crescut de infecție cu noul coronavirus. Împreună cu Ministerul Apărării Naționale, cu sprijinul militarilor din Batalionul 1 CIMIC București, Mega Image a oferit peste 500 de pachete cu alimente de strictă necesitate pentru veteranii de război și văduvele acestora din București, Iași, Dolj și Mehedinți. O acțiune de ajutorare pentru cei care au scris istoria țării.

Între 5.000 și 10.000 de pacienți și personal medical vor putea beneficia de donațiile IKEA

IKEA România continuă să fie alături de persoanele afectate de pandemia COVID-19. Pe lângă donațiile directe către spitalele care au solicitat sprijin, IKEA România a dezvoltat parteneriate cu asociații și autorități locale. Între 5.000 și 10.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus și personal medical vor putea beneficia în următoarele luni de donațiile în produse de peste 800.000 de lei făcute în intreaga țară.

În parteneriat cu Asociația Help Autism și DGASPC Sector 3, IKEA a mobilat cinci apartamente din Capitală care vor funcționa ca reședințe temporare pentru 11 medici din linia întâi care tratează pacienți diagnosticați cu noul tip de Coronavirus. Împreuna cu asociațiile Zi de Bine, MagicCamp și Unu și Unu, donații în mobilier și accesorii, atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți, au fost făcute spitalelor din Suceava, Brașov și Maternității Târgoviște. Alte inițiative de sprijin din partea IKEA sunt în derulare.

Donații în echipamente și hrană caldă pentru cadrele medicale din linia întâi

CARREFOUR România rămâne alături de personalul medical și de specialitate implicat în lupta împotriva pandemiei și a achiziționat 20.000 de măști de protecție pentru personalul medical din linia întâi. Donațiile de până acum pentru spitalele ce tratează pacienții infectați cu coronavirus sunt completate de o nouă donație din partea retailerului, de 20.000 de măști de protecție. Echipamentul de strictă necesitate a fost în această dimineață predat echipelor din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și celor de la Direcția de Sănătate Publică București.

Carrefour s-a alăturat unui demers colectiv de susținere, proiectul #dinGRIJA, în cadrul căruia, pe parcursul unei luni, cadrele medicale din Spitalul Colentina București – medici, asistenți și personal de suport au primit zilnic meniuri calde.

Susținere pentru festivalul online SolidarLocal

Brico Dépôt România a fost susţinătorul principal al festivalului online de muzică, SolidarLocal, din data de 1 mai 2020, o inițiativă menită să sprijine lupta cadrelor medicale împotriva pandemiei COVID-19. Peste 40 de artiști și trupe au concertat timp de 12 ore, iar în final, organizatorii au strâns 74.000 de lei care merg către Asociaţia Dăruiește Viață, pentru a ajuta sistemul medical din România. Organizatorii ne oferă posibilitatea de a urmări concertele în continuare, pe aceeași platformă, www.solidarlocal.ro, tot în baza unui bilet. Banii strânși din vânzarea de bilete vor fi donați în continuare către Asociația Dăruiește Viață. Mai multe detalii, pe pagina de Facebook SolidarLocal.

Meniuri zilnice pregătite ”Din pasiune pentru OAMENI”

Din pasiune pentru cei care se îngrijesc de sănătatea și de siguranța tuturor, SELGROS Cash&Carry continuă să sprijine eroii din prima linie de luptă împotriva SARS-CoV-2 cu peste 25.000 de porții de mâncare.