Prof. dr. Alexadru Rafila (OMS România) ref. Studiu pâine neambalată

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, prof. dr. Alexandru Rafila  – Reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății în România, a vorbit despre rezultatele recentului studiu dat presei de către o echipă de cercetători din cadrul Universității București. Vă prezentăm extrasul din cadrul interviului care abordează tema transmiterii noului coronavirus prin intermediul alimentelor, mai exact a pâinii. 

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Există un studiu al Universității București.

Un studiu, mă rog, care nu are nicio legătură cu infecția cu noul coronavirus. Este o doar speculație. Boala nu se transmite pe cale digestivă, este exclus așa ceva.

Nici nu au fost comunicate metodele de izolare și de identificare a noului coronavirus pe diverse suprafețe. Un laborator care face izolări de virusuri trebuie să aibă un nivel înalt de biosiguranță și personal înalt calificat. Sunt extrem de puține in România!

După părerea mea, este un studiu care nu face altceva decât să stârnească îngrijorări total nejustificate.

Deci pâinea neambalată este sigură?

Trebuie să ne spălam pe mâini când manipulam pâinea, dar nu se pune problema să creăm o nouă psihoză legată de transmiterea prin intermediul alimentelor, mai ales al pâinii. Este total nepotrivită această abordare, chiar periculoasă”. 

Interviu integral poate fi cititpe www.spotmedia.ro  

https://www.facebook.com/asociatiamarilorretelecomerciale/videos/709429299927564/