Majorările de prețuri semnalate în cazul unor categorii de produse nu sunt generate de rețelele de comerț

COMUNICAT DE PRESĂ (București, 18 martie 2020): Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România rămân dedicați misiunii de asigurare a disponibilității produselor alimentare pentru consumatorii români, chiar și în aceste momente dificile, în care cu toții ne aflăm într-o situație fără precedent.

Respectăm, în același timp, toate recomandările, comunicăm și ne coordonăm cu toate autoritățile competente pentru a asigura siguranța și sănătatea clienților și angajaților noștri.

Membrii AMRCR sunt mari operatori economici, responsabili și implicați. În acest sens, dorim să precizăm că majorările de prețuri semnalate în cazul unor categorii de produse nu sunt generate de rețelele de comerț așa cum anumite opinii au afirmat eronat în spațiul public.

Astfel de modificări sunt cauzate de schimbările rapide și imprevizibile în situația economică generală, pe întreg lanțul de producție, începând de la materii prime, continuând cu procesarea și transportul, de cele mai multe ori independent de voința partenerilor noștri.

În acest context, fiecare rețea comercială în parte, împreună cu partenerii săi, furnizorii și transportatorii, depune toate eforturile pentru soluționarea, absorbirea sau limitarea, pe întreg lanțul și în mod echitabil, a efectelor oricăror schimbări neașteptate apărute în piață.

Suntem conștienți că activitatea de comerț alimentar este esențială în această perioadă și fiecare magazin se străduiește să răspundă cât mai bine cererilor consumatorilor în condițiile date.

Facem un apel către întregul lanț de aprovizionare și transport alimentar, precum și către autorități, să acordăm reciproc încrederea și cooperarea de care cu toții avem nevoie în aceste momente pe care nimeni nu le-a anticipat, nici ca intensitate și nici ca durată, pentru că doar împreună vom putea găsi soluțiile potrivite pentru depășirea acestei situații !