Întâlnire ANPC – AMRCR destinată asigurării funcționării optime a operațiunilor de retail

Ieri, 2 martie 2022, a avut loc la sediul ANPC o întâlnire de lucru între conducerea instituției – reprezentată de Președintele ANPC, Horia Constantinescu, Directorul General Paul Anghel și reprezentanții companiilor membre AMRCR- Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

Scopul întâlnirii a fost acela de a analiza și evalua strategii și proceduri care să contribuie la soluționarea aspectelor identificate ca necesitând o atenție crescută în sectorul de retail.

Printre acestea au fost enumerate: funcționarea în parametrii standard a instalațiilor și echipamentelor frigotehnice, asigurarea Informării complete a consumatorilor prin modalitățile de etichetare, acuratețe în susținerea promoțiilor, standarde unitare de calitate și calibrare mai ales în sectorul legume fructe.

În contextul discuțiilor a fost abordat și subiectul prezenței produselor locale pe raft, care rămâne o preocupare constantă pe piața din România, în beneficiul consumatorilor.

În perioada următoare, vor avea loc comunicări între reprezentanți ai retailerilor și conducerea instituției, urmând ca pe baza unui calendar agreat să fie setate o serie de activități specifice care să asigure continuarea desfășurării optime a operațiunilor comerciale.