Delia Nica, vicepreşedintele AMRCR, despre Protocolul semnat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor: “Fiecare retailer este liber să îşi aleagă partenerul în vederea colectării deşeurilor”

Bucureşti, 13 noiembrie 2012: Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) salută semnarea, luni, 12 noiembrie 2012, de către asociaţie şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, în prezenţa premierului Victor Ponta, a Protocolului de lucru cu privire la prevenirea generării de deşeuri de ambalaje în mediul înconjurător şi de îmbunătăţire a colectării şi reciclării acestora de către populaţie.

„Este un proiect la care membrii asociaţiei s-au alăturat deoarece corespunde strategiei de dezvoltare durabilă derulată de fiecare membru la nivel internaţional. Scopul este îmbunătăţirea colectării şi reciclării ambalajelor de tip PET şi aluminiu”, a declarat Delia Nica, vicepreşedintele AMRCR.

Delia Nica a subliniat faptul că retailerii îşi vor alege singuri metoda de colectare şi reciclare la care vor adera. „Precizez că nu s-a semnat niciun acord cu reprezentanţii reciclatorilor, membrii asociaţiei noastre având libertatea să îşi aleagă atât partenerul cu care va conclucra pentru reciclarea deşeurilor, cât şi modalitatea de reciclare. Am dori ca la acest acord să adere şi producătorii de ambalaje, dar şi importatorii direcţi, astfel încât să se aplice şi în România principiul „Poluatorul plăteşte””, a mai spus reprezentantul AMRCR.