Declarație de presă AMRCR 12 martie 2022

Toate magazinele alimentare sunt deschise și funcționează normal, conform programului. Se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, neperisabile, comparativ cu perioade anterioare Personalul lucrează la asigurarea ritmicității optime în aprovizionare.


Transmitem un mesaj general de responsabilitate și chibzuință în efectuarea cumpărăturilor pentru a putea asigura o aprovizionare echilibrată a tuturor cetățenilor și pentru a evita risipa alimentară.

Reiteram mesajul către consumatori să abordeze o atitudine responsabilă și să nu achiziționeze mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară și pentru a putea ca fiecare cetățean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază.

Magazinele pot lua măsuri punctuale și temporare de limitare a cantității comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei precum și asigurării aprovizionării echilibrate a întregii populații.