Bilanțul deschiderilor în retailul modern în luna iunie

În luna iunie, rețelele internaționale de retail și-au continuat investițiile în expansiune, fiind inaugurate 22 de unități comerciale. De la începutul anului și până acum, este luna în care retailerii au bifat cele mai multe deschideri, având în vedere faptul că în primul semestru au fost inaugurate în total 73 de magazine. În ceea ce privește canalele de vânzare, luna aceasta formatul de proximitate este vedeta deschiderilor.

Prima poziție în topul celor mai expansivi retaileri este ocupată și luna aceasta de Profi, care a inaugurat 11 unități. Pe locul al doilea în clasament se situează Mega Image care a bifat 8 deschideri, iar poziția a treia este ocupată de retailerul francez Carrefour care a dechis 3 unități noi. De asemenea, Billa a reluat extinderea, deschizând un supermarket în Gara de Nord.

Dintre cele 11 unități inaugurate de Profi, 7 funcționează în format standard, 2 în formatul de proximitate Profi City și 2 în formatul de test Profi Mini. Prin aceste deschideri, rețeaua națională operată de retailerul controlat de fondul de investiții Enterprise Investors a ajuns la 314 magazine.

Retailerul belgian Mega Image și-a concentrat investițiile în luna iunie pe extinderea rețelei de proximitate Shop&Go din Capitală, cele 8 unități fiind inaugurate inagurate în București, sub brandul Shop&Go. În plus, retailerul a anunțat că va închide toate magazinele pe care le operează în Pitești. În prezent, Mega Image operează 417 magazine, majoritatea amplasate în Bucureşti, sub brandurile Mega Image (203), Shop&Go (220) şi AB Cool Food (1),Gusturi Româneşti (1), Mega Drive (1).

Carrefour și-a respectat planurile de extindere și a inaugurat un nou supermarket în București. În urma acestei deschideri rețeaua de supermarketuri a francezilor a ajuns la 96 de unități. În plus, francezii au reluat planurile de extindere a reţelei Express prin integrarea unui magazin de proximitate operat în regim de franciză, în oraşul Braşov: Express RostCom.

Pentru analize mai detaliate privind expansiunea retailerilor internaţionali pe plan local accesaţi aplicaţia interactivă Ika România: www.ika.magazinulprogresiv.ro.

Sursa: www.magazinulprogresiv.ro