AMRCR salută reducerea TVA pentru produsele alimentare bio, montane si traditionale

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR – saluta adoptarea de catre Guvern a reglementarii care permite reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% in cazul produselor alimentare bio, montane şi tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii.

Membrii asociatiei apreciaza ca aceasta masura este atat in beneficiul consumatorilor, in favoarea agentilor economici care opereaza in acest sector, precum si in sprijinul dezvoltarii si consolidarii comunitatilor rurale din Romania.

AMRCR militeaza pentru alimentatia sanatoasa si sustine eforturile actorilor economici si institutionali din Romania de a dezvolta productia si comertul in aceasta directie.

In acest sens, recunoastem demersurile intreprinse de Asociatia Bio Romania, de Federatia Producatorilor de Produse Traditionale si de Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc, precum si sprijinul si deschiderea manifestate de Guvern, Ministerul Agriculturii si Ministerul Finantelor.

Subliniem ca aceasta colaborare a putut fi remarcata si in contextul dezbaterilor parlamentare referitoare la promovarea si sustinerea unor noi modalitati de promovare a certificarii voluntare a calitatii produselor alimentare.