AMRCR salută constituirea Consiliului Consultativ pentru protecția consumatorilor

Domnul George Bădescu, Director Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), a participat la prima ședință de lucru a Consiliului Consultativ pentru protecția consumatorilor.

AMRCR a salutat constituirea acestui organism consultativ ce conferă consultanță strategică și este menit să reprezinte un instrument eficient pentru stabilirea și aplicarea politicilor de protecție a consumatorilor români.

În deschiderea discuţiilor domnul Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC, a subliniat necesitatea de a crea și dezvolta un dialog constant între principalii factori implicați pentru desfășurarea corectă a relațiilor dintre consumatori și operatorii economici. Demersul ANPC reprezintă un nou început, dar și o cale spre normalitate, spre transparență, spre încredere a consumatorilor.

Consiliul Consultativ are obligația să asigure cadrul informațional și organizatoric necesar pentru stabilirea, aplicarea și întărirea politicilor pentru protecția consumatului român.

Totodată, Președintele ANPC Eduardt Cozminschi a accentuat faptul că demersul este menit să întărească și să dezvolte parteneriatul dintre instituțiile publice și societatea civila pentru a putea contribui astfel la creșterea gradul general de siguranţă a cetăţenilor în calitate de consumatori.