AMRCR, prezentă la o întâlnire cu conducerea Ministerului Economiei

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a participat, în calitate de membru al Confederației Patronale Concordia, la o întâlnire cu conducerea Ministerului Economiei reprezentată de doamna Secretar de Stat Daniela Nicolescu.

Întâlnirea a evidențiat problematicile semnalate de către membrii Concordia prin scrisoarea trimisă Primului Ministru la preluarea mandatului. Doamna Secretar de Stat Nicolescu și-a exprimat dorința de colaborare și deschidere față de problemele de interes ale membrilor Concordia. Doamna Nicolescu a subliniat necesitatea dialogului susținut cu mediul de afaceri, prin constituirea unor Grupuri de Lucru la nivel de ramură pentru rezolvarea problemelor curente.

Membrii Concordia au prezentat succint problemele industriilor sectoriale, precum: necesitatea unui dialog social real și respectarea principiilor consultării, protejarea pieței libere și protecția sustenabilă a consumatorilor vulnerabili, transpunerea Directivelor UE, digitalizarea serviciilor publice, activitatea Consiliului Economic și Social, criza forței de muncă și creșterea competitivității industriei românești de automobile.

AMRCR a aderat la problemele expuse în vederea găsirii unor soluții comune și a ridicat problema stabilității și predictibilității în domeniul legislativ și de reglementare, în special prin actualizarea legislației privind protecția consumatorilor (ANPC) și necesitatea alinierii legislației la cea europeană.