AMRCR a participat în zilele de 6 – 7 iunie la conferința Meat Milk / Intervenție George Bădescu, Director Executiv AMRCR

În perioada 6-7 iunie 2022, AMRCR participă la conferința Meat.Milk alături de producători, fermieri dar și de reprezentanți ai autorităților statului cu competențe în sectorul agro-alimentar. Directorul Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România a vorbit despre modalitatea și contextul în care este adoptată legislația și impactul acesteia asupra lanțului de aprovizonare și al funcționării optime a pieței.

„Atunci când vorbim despre agricultură, invocăm și o componentă emoțională. Poate are un impact emoțional mai mare agricultura, deși firme internaționale sunt în toate domeniile.

Politica agricolă este singura armonizată în politica europeană. Această integrare europeană ne aduce multe beneficii, dar care nu au neapărat o componentă emoțională. Totul este și de cum ne poziționăm într-un anumit moment față de un tip de business.

Mediul în care se discută prevederile legislative nu este unul favorabil parteneriatului. Legislația europeană oferă oportunități. Piața românească este esențială, dar cred totuși că ideea de a intra și pe alte piețe îți poate oferi până la urmă exact acel know-how sau acea bază financiară pentru a trece la următorul nivel.

Această apartenență la piața unică trebuie privită ca pe o oportunitate. Atitudinea ta față de aceasta legislație trebuie să fie una corectă. Problema produselor românești față de altele este la prezentare și promovare”, a menționat în intervenția sa din cadrul evenimentului, Directorul Executiv al AMRCR, George Bădescu.

https://fb.watch/dtPbGpdacO/