AMRCR nu are nicio legătură cu solicitarea de închidere a mall-urilor

PRECIZARE (București, 18 martie 2020): Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR nu are nicio legătură cu solicitarea de închidere a mall-urilor. 

AMRCR este o organizație fondată în anul 2003, la inițiativa unui grup de manageri de firme de comerț românești și internaționale și este o asociație profesională care reprezintă, la nivel național, interesele industriei de retail din România.

Menționăm că AMRCR reunește la acest moment 19 dintre cele mai mari lanțuri de retail alimentar și ne-alimentar prezente pe piața din România, respectiv: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros.

AMRCR, organizație cu reprezentativitate la nivel național, este afiliată la nivel național Confederației Patronale CONCORDIA, iar la nivel european, organizația noastră este reprezentată prin EUROCOMMERCE.

Am dorit să facem aceste precizări în contextul apariției în spațiul public și în mass-media a unor comunicări făcute de alte structuri independente, fără consultarea membrilor noștri. Menționăm pe această cale că toate comunicările AMRCR sunt făcute în numele membrilor noștri, cu acordul acestora, apreciind că orice altă referire la ”retaileri” sau ”retail”, prin generalizare, nu ne poate include.

Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay