AMRCR: Este nevoie de o lege corectă în domeniul comercializării produselor alimentare

22 noiembrie 2016

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – a luat notă de declarațiile Ministrului Agriculturii referitoare la atenționarea Comisiei Europene privind riscul de infringement în cazul Legii 150/ 2016.

În legătură cu opțiunile enunțate de domnul Ministru privind continuarea procesului legislativ, considerăm că esențială este respectarea legalității și nu tertipuri tactice fără finalitate.

În timpul dezbaterilor proiectului de modificare a Legii 321/2009 am semnalat autorităților competente problemele pe care le poate genera adoptarea unor amendamente vădit nefundamentate, menite să creeze, cu orice preț, doar false așteptări.

Credem că întreaga Lege 150/2016 trebuie revizuită cât mai repede pentru că, așa cum am anticipat, nu a adus nimic bun nimănui și, pe lângă riscul de infringement și apariția altor vulnerabilități legale, a produs și masive bulversări în piață.

AMRCR este gata să colaboreze cu instituțiile statului și cu organizațiile profesionale pentru elaborarea unei legi corecte în domeniul comercializării produselor alimentare, în beneficiul general al operatorilor economici, având ca obiective susținerea și promovarea producătorilor locali și a produselor românești, în condițiile economiei libere de piață și, mai ales, în folosul consumatorilor.