AMRCR – Dialog cu asociațiile de fermieri, producători, autorități pentru creșterea competitivității produselor românești

AMRCR - Dialog cu asociațiile de fermieri, producători, autorități pentru creșterea competitivității produselor românești

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR,  așa cum s-a menționat și în întâlnirea din data de 24 martie 2023, cu Premierul  României, Nicolae Ciucă –  este deschisă pentru găsirea unei soluții de piață privind competitivitatea produselor românești pe rafturile marilor lanțuri de magazine.

În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri cu fermieri și producători de lapte și am ajuns la concluzia că în primul rând este necesar a avea un dialog mai susținut pentru a vedea și înțelege care sunt problematicile și provocările fiecăruia dintre participanții la lanțul alimentar.

În acest sens am întelesc că pentru fermieri și cooperativele în care aceștia sunt membri, prioritatea imediată este încheierea sau reînnoirea contractelor cu procesatorii care expiră la sfârșitul lunii martie.

Între timp avansăm în dialogul cu autoritățile de control pentru realizarea Ghidului de bune practice care să permită abordarea unitară a implementării a Legii Laptelui și Produselor Lactate în magazine.

Totodată, suntem parte a demersurilor privind realizarea unui grup de lucru la nivel guvernamental, în cadrul căruia să fie luate în analiză toate elementele care să conducă la  soluții suplimentare pentru funcționarea corectă și echilibrată a mecanismelor de piața în domeniul produselor alimentare.