31 martie 2019 – informare publica si de presa – instituire depozit garantie pentru ambalaje reutilizabile


Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania informeaza consumatorii ca incepand cu data de 31 martie 2019 pentru ambalajele reutilizabile cu volume cuprinse intre 0,1 l si 3 l, utilizate pentru produse destinate consumului populatiei se va aplica o garantie in valoare de 0,5 lei/ambalaj.

Conform prevederilor legale in materie, ambalajele reutilizabile sunt acele ambalaje care au inscrise pe ele sau pe eticheta acestora, sintagma «ambalaj reutilizabil »

Pe masura ce aceste produse vor fi livrate de producatori catre rafturile magazinelor, la achizitionarea acestora, pe langa contravaloarea produsului, cumparatorului i se va percepe, suplimentar fata de pretul produsului, o garantie de 0.5 lei/ambalaj.

Garantia va putea fi recuperata de cumparator numai daca, pe baza prezentarii bonului fiscal original, aduce ambalajul, la magazinul de la care a achizitionat produsul iar ambalajul respectiv se afla intr-o stare corespunzătoare pentru a putea fi reutilizat.

Fiecare magazin isi va putea organiza si comunica catre consumatori propriul program de colectare a ambalajelor reutilizabile si restituire a garantiei