Încarc Evenimente
Acest eveniment a trecut.

România se află printre statele UE cu cea mai mică rată a ocupării, iar piața muncii este caracterizată de un grad ridicat de informalitate. Pandemia COVID 19 a accentuat inechități și a lăsat semne în economie. Unul dintre fenomenele care afectează economia românească, potrivit Comisiei Europene, este reducerea competitivității costurilor.Creșterea salariului minim poate rezolva vreuna dintre aceste probleme?

Confederația Patronală Concordia, cu sprijinul think tank-ului Consilium Policy Advisers Group (CPAG), a realizat studiul “Considerații asupra politicii salariului minim în România” și vă invită marți, de la ora 15.00, la o prezentare a acestuia. Macroeconomistul Laurian Lungu va detalia concluziile acestuia și cele șase scenarii de creștere, bazate pe rata medie anuală a inflației, mecanismul utilizat de Guvern în anul 2019, recomandarea Comisiei Europene, propunerea sindicatelor europene, propunerea legislativă din Parlamentul României și coșul minim de consum.

Avem o directivă europeană și o realitate economică românească. Vă invităm marți să discutăm despre cum pot fi armonizate în interesul tuturor. #concordia #dialogpentrudezvoltare.

Go to Top