Încarc Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Începutul anului vine o nouă provocare atât pentru autorități, cât și pentru mediul de afaceri: taxa de 0,8 euro/kg de deșeu de ambalaje din plastic nereciclat.

Înmomentul de față, în România, nu există nicio propunere legislativă sau proiect care să arate modul cum va fi implementată această taxă pe plastic nerecilat și nici tipul de amabalaje de plastic pentru care s-ar aplica. În plus, nu se știe exact cine va suporta taxa.

Însă, în mod sigur, se știe că vor fi afectate multe companii, cum ar fi cele din sectorul comerțului cu amănuntul și al bunurilor de larg consum, producătorii de ambalaje din plastic, precum și din alte industrii care utilizează ambalaje din plastic, și că România va trebui să vireze această taxa către bugetul Uniunii Europene.

Prin conferința “Taxa pe plasticul nereciclat”, Green Report urmărește consolidarea dialogului dintre noua conducere a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și actorii mediului privat, pentru a veni cu soluții aplicabile la temele esențiale privind modul de funcționare, costurile implicate și data la care va fi implementat SGR.

Go to Top