Premieră în ultimii 25 de ani: Inflaţia în prima lună cu TVA de 9% a fost de -1,6%. Cu cât au scăzut preţurile la alimente

În iunie 2015, ponderea mărfurilor şi serviciilor care au înregistrat o scădere a preţurilor, comparativ cu luna iunie 2014, este de 36,2%, cele care au avut creşteri cuprinse în intervalul 0-2,5% deţin o pondere de 42,9%. Mărfurile şi serviciile ale căror preţuri au crescut cu mai mult de 2,5% deţin o pondere de 20,9%.

Cele mai mari ieftiniri la alimente au fost înregistrate la cartofi (aproape 15%) ouă (13%), lapte (11,3%), carne, produse din carne şi conserve din carne (10,33%) legume şi conserve de legume (aproape 10%), ulei (11%), conserve de fructe (11%), peşte şi conserve din peşte (9,2%), brânză (9%), zahăr (12%), cafea (10,5%) (citeste articolul complet pe economica.net)